Stop Soroll AP7 Valldoreix

Avui 27 d’abril de 2022 és el Dia Internacional de la Conscienciació del Soroll, i la Plataforma Stop Soroll AP7 Valldoreix s’hi suma amb diverses accions.

El Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll (INAD) va ser establert pel Centre d’Audició i Comunicació (CHC) per conscienciar sobre els efectes nocius del soroll sobre l’audició, la salut i la qualitat de vida.

Els participants ho celebrem planificant activitats a les seves comunitats locals que tracten els problemes de soroll més urgents. Cada cop més, els participants de l’INAD presten la seva veu a través dels missatges de les xarxes socials. #INAD2022 #NoiseHurts #DiaInternacionalConscienciacióSoroll #SSSoroll2022

Per què ens importa tant el soroll no desitjat? A curt termini, el soroll provoca estrès (un fet ben establert), i l’estrès és perillós per a la nostra salut. A llarg termini, el soroll causa pèrdua auditiva, i la pèrdua auditiva en si mateixa és perjudicial per a la nostra salut i benestar. Un nombre creixent d’investigacions vincula la pèrdua auditiva amb l’aïllament social, la depressió, un augment del risc de caigudes i fins i tot l’aparició de la malaltia d’Alzheimer i altres demències.

Des de la Plataforma Stop Soroll AP7 Valldoreix reclamem a les administracions que s’impliquin per solucionar el problema de soroll que patim provinent de l’autopista. En el marc de les accions que hem dut a terme aquest any, adherits a la Setmana Sense Soroll convocada per la Generalitat, hem penjat pantalles a l’estació FGC de Valldoreix i davant l’EMD així com al lateral de l’AP7 al seu pas per Valldoreix. Menys soroll, més salut!!!!